Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Sollentuna Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 345

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Guide för dig som letar efter hyresbostad i Sollentuna

Att leta efter och hitta en hyresbostad är inte alltid så enkelt. Det tar tid, energi och en hel del ansträngning, och så kan det ge dig förhoppningar och planer som sen bara går i kras. Väljer du att söka efter lediga hyresbostäder via vår sajt Uthyrningsportal.se behöver det dock inte alls vara såhär svårt och jobbigt. Om du är intresserad av att flytta till Sollentuna krävs det inte mer än att du besöker vår portal och ser över vilka bostäder som finns tillgängliga att hyra, antingen baserat på vissa specifika önskemål eller bara överlag. 

Genom att använda vår sajt på detta sätt får du en tydlig bild av vad som finns att erbjuda för dig som vill flytta till just Sollentuna. Skulle du vilja se över utbudet av lediga hyresbostäder i någon annan ort eller stad är det såklart också möjligt hos oss! Hyresbostäder i Sollentuna finns det dock gott om, och du kan hitta både hus, lägenheter, rum och villor runt om i kommunen. För att få fram ett mer specifikt utbud använder du vår sökfunktion och sorterar på område, storlek, hyra, antal rum och önskad typ av hyresbostäder.

Sollentuna - granne med Stockholm

Att så många väljer att flytta till just Sollentuna beror inte minst på att det är en kommun som  ligger granne med Stockholm. Detta gör att du som boende där har väldigt nära till huvudstaden, samtidigt som du får ta del av fördelarna med att bo i en lite mindre kommun. 

Det är lugnt och tryggt, väldigt familjevänligt, och så är det nära till det mesta du kan behöva såväl i vardagen som på fritiden. I Sollentuna är naturen också väldigt fin, och du kan hitta ett flertal trivsamma grönområden utan att behöva åka flera timmar i bilen. Samtidigt bjuder Sollentuna på en viss stadskänsla, inte minst med de goda förbindelserna och kommunikationerna såväl i kommunen som till andra närliggande kommuner och städer. 

Värt att veta om är dock att Sollentuna är en kommun med ett rätt stort invånarantal. Detta beror då som sagt till största del på att det ligger så pass nära Stockholm. Trots att många bor där upplevs kommunen inte alls som överbefolkad eller trång, utan snarare finns det något för alla. 

Samtidigt betyder detta stora invånarantal att det finns ett stort utbud av hyresbostäder där, det både med förstahandskontrakt och andrahandskontrakt. Den höga efterfrågan på bostäder gör att du som bostadssökande måste vara aktiv på marknaden för att hitta en hyresbostad i Sollentuna som är helt perfekt för dig. Möjligheterna är dock goda.

Tips för att hitta en hyresbostad i Sollentuna

Som sagt så är Sollentuna en väldigt familjevänlig kommun att bo i. Detta är en av många anledningar till att Sollentuna kommer högt upp på listan av bästa kommuner att bo i, samt såklart det faktum att det ligger så nära Stockholm. Oavsett om du ska arbeta eller plugga i, eller bara vill ha nära till, huvudstaden är det väldigt bra att bo i Sollentuna.  

Väljer du att bosätta dig där får du tillgång till både natur och stadsliv i vardagen, en perfekt kombination som många längtar efter. Det är absolut inte svårt att ta sig till Stockholm när man vill det, men du slipper samtidigt de problem och svårigheter som kommer med att försöka hitta en bostad att hyra där. 

För att du ska hitta en hyresbostad i Sollentuna, en av Sveriges bästa kommuner, krävs det såklart ändå lite arbete från din sida. Efterfrågan på hyresbostäder är som sagt rätt hög även i Sollentuna. Som tur är finns det några tips och trix du kan ta del av för att öka dina chanser om att hitta ditt nästa hem: 

Ställ dig i bostadskö

Ett givet tips är att ställa sig i bostadskö. Sollentunahem är ett exempel på en kommun där det finns ett kommunalt fastighetsbolag du kan ställa dig i kö hos. Om du redan bor i Sollentuna, exempelvis hos dina föräldrar, får du ställa dig i Sollentunahems bostadskö när du är 16 år. Annars måste du ha fyllt 18 år för att få ställa dig i kön. 

Oavsett när och hur du får en plats i kön finns det en sak du måste tänka på för att detta ska kunna leda till en framtida bostad - för att behålla din köplats är det viktigt att du loggar in på webbsidan regelbundet, annars riskerar du att tappa dina köpoäng. Värt att nämna är att bostadsköer sällan genererar i någon bostad förens efter väldigt många år. 

Uthyrningsportal.se

Om du inte vill stå i bostadskö eller tycker det tar för lång tid, vilket det ofta gör, kan du försöka hitta lediga hyresbostäder i Sollentuna genom att söka på olika bostadsportaler. På Uthyrningsportal.se kan du enkelt söka efter hyresbostäder i Sollentuna som finns tillgängliga att hyra och som mäter sig med dina önskemål. 

Genom att använda vår smarta sökfunktion kan du inte bara söka efter bostäder i vissa specifika områden, utan du kan även sortera sökningarna på önskad hyra, storlek, antal rum, och så vidare. Vi ser helt enkelt till att ditt bostadssökande görs så smidigt och enkelt som möjligt, där du utan problem kan få en bild av vad som finns att tillgå i staden. 

Lediga hyresbostäder i Sollentuna

Det är runt 72 000 människor som bor i Sollentuna idag. Eftersom kommunen hela tiden växer är det däremot många som flyttar dit hela tiden, men också en hel del som med jämna mellanrum flyttar därifrån. 

För dig som bostadssökande är detta något som du kan ta tillvara på - de som väljer att flytta från Sollentuna måste ju på något sätt bli av med sina bostäder. Många av de som väljer att flytta därifrån kanske har en bostad som de kan tänkas hyra ut, eller så hyr de en bostad som i sin tur då kommer att bli ledig. 

Du kan komma att hitta bostäder som både hyrs ut en kortare och längre tid, som hyrs ut privat och som hyrs ut via större aktörer, som hyrs ut i första hand och i andra hand. När du väl kommit in på bostadsmarknaden i Sollentuna kommer det sen att vara mycket lättare för dig att hitta något som kanske passar dig ännu bättre att hyra. Det är med andra ord bara för dig att försöka hitta en första hyresbostad att flytta till!

Därför vill många bo i hyresbostäder i Sollentuna

Idag är det väldigt vanligt att man innan man "lärt känna" Sollentuna och fått en bild av hur det är att bo där och vad som finns att göra inte känner att man vill binda upp sig. Just i det stadiet är det många som känner att det är ett ypperligt tillfälle att hyra en bostad.

Fördelen med det är inte bara att man får chansen att lära känna området innan det att man hittar något mer permanent. Utan det är också mycket billigare att hyra en bostad än att köpa en i Sollentuna, det framförallt om det bara gäller en kortare period. 

Om du flyttar till en hyresbostad i Sollentuna slipper du också ta ansvar för bostaden, för om någonting går sönder (så länge du inte tar sönder det med mening) eller om något behöver bytas ut. Det är nämligen hyresvärden som har det ansvaret, vilket för många är väldigt skönt. Trots att det inte är ditt eget hem kan du lätt få det att kännas som hemma. 

Det finns alltså många fördelar med att bo i hyresbostäder i Sollentuna. Ytterligare en fördel är att det är nära till en storstad, men också nära till lugna områden där barn kan leka och hela familjen kan känna sig trygg. I Sollentuna finns det också mycket att göra för alla. 

Saker att göra i Sollentuna

Naturreservat och grönområden finns det framförallt gott om i Sollentuna. Så för den som tycker om att vistas i naturen, ha nära till lugna områden, motionera och andas frisk luft är Sollentuna ett väldigt bra val. Det finns även gott om arbets- och studiemöjligheter, samt ett brett utbud av olika hyresbostäder att tillgå runt om i de olika delarna av kommunen. 

Om du vill hitta på annat än att vara ute i naturen, inte minst när det blivit lite kallare ute, kan du ta dig till Kista Galleria som bara ligger några kilometer från Sollentuna. Där kan du strosa runt bland olika butiker, shoppa och köpa hem allt det du behöver på ett smidigt och bekvämt sätt. 

Vill du aktivera dig och eventuellt hela familjen inomhus kan ni åka till Sollentuna sim- & sporthall. Här kan barnen leka i äventyrsbadet medan du passar på att simma. Oavsett vad ni varit ute på och på vilket sätt ni underhållit er är det alltid skönt att komma hem till bostaden, en hyresbostad i Sollentuna du kan hitta här via vår sajt Uthyrningsportal.se.

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Sollentuna?
Hyresbostäder i Sollentuna kostar mellan 2500 kr och 50000 kr.
Genomsnittspriset är 203 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 56 m² kostar alltså 11458 kr per månad i snitt i Sollentuna.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Sollentuna?
Det finns för närvarande 436 hyresbostäder att hyra i Sollentuna.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Sollentuna i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Sollentuna kostar i genomsnitt 7263 kr och är i genomsnitt 26 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Sollentuna i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Sollentuna kostar i genomsnitt 11183 kr och är i genomsnitt 51 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Sollentuna i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Sollentuna kostar i genomsnitt 13492 kr och är i genomsnitt 76 m²

Vad tycker du om Sollentuna? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: Bonni Molin

    Kanonbra mix mellan närhet till natur men även till Stockholm C och till Arlanda. Bra möjligheter till att utöva de flesta sporter.