Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Stockholm Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 2165

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Hitta hyresbostäder i Stockholm

Är du sugen på att flytta till en ny stad? Då kan Stockholm vara ett passande alternativ att vända sig till, och det av väldigt många anledningar. Stockholm, vår huvudstad, är en stad dit otroligt många väljer att flytta, det åtminstone under någon period i sitt liv. Gäller det inte studier, arbete eller socialt umgänge kan det vara för att skaffa familj, bosätta sig, hitta ett behagligt äldreboende, sommarstuga osv.

Det finns med andra ord en mängd olika valmöjligheter för dig som vill flytta till Stockholm, och oavsett vad just du önskar göra i staden kan du hitta något som passar. Vill du inte köpa en bostad innan det att du testat på att bo i staden kan du hyra en. Att hitta lediga hyresbostäder i Stockholm är dock inte helt enkelt.

Stockholm -- en stad som har något för alla

Att så pass många väljer att flytta till Stockholm är inte alls särskilt konstigt. För som vi tidigare var inne på är det en stad som har ett oändligt utbud av valmöjligheter, och det för alla olika åldrar, intressen, behov och önskemål. Det finns något att hitta i Stockholm för alla!

Det är just av den anledningen som så många väljer att flytta dit. Utbudet är lika brett och mångsidigt oavsett om du vill studera, arbete, skapa nya kontakter, hitta nya kompisar, njuta av utelivet eller bara testa på något nytt. Det finns hur mycket som helst att både se och göra.

Utbudet av hyresbostäder är stort

Även utbudet av olika bostäder är väldigt stort. Runt om i de olika stadsdelarna och bostadsområdena kan du hitta allt från lägenheter, radhus och lediga rum till stora villor, hus, hela våningar och sommarstugor. Olika stadsdelar och områden har ofta mer eller mindre av en specifik bostadstyp, men runt om i staden kan du hitta allt.

Om du inte tidigare bott i staden, eller om du vill testa på en ny stadsdel att bo i, kan det vara smart att hyra en bostad. Precis som att det finns en stor marknad för bostäder att köpa finns det även en väldigt stor marknad av hyresbostäder. Du kan i princip hitta alla olika typer av hyresbostäder, det beroende på var du söker dig.

Olika typer av hyresbostäder i Stockholm

Ska du studera eller arbeta i Stockholm och är på jakt efter en bostad bara åt dig själv är det bäst att hyra en lägenhet. Ska du bo själv behöver du sällan allt för stora ytor eller rum, och då är det onödigt att hyra och betala för något som är större än så.

Att hitta lediga hyresbostäder i form av lägenheter i centrala Stockholm kan vara rätt svårt. Områden som Östermalm, Vasastan, Kungsholmen och Södermalm är nämligen väldigt populära att bo i.

Vill du bo just centralt, och inte kan tänka dig att bo utanför dess områden, får du antingen vara beredd på att betala rätt mycket, eller så kan du behöva se över lediga alternativ som rum, delade boenden eller hyresvärdar som söker inneboenden. Gör du det kan du absolut hitta lediga hyresbostäder i centrala Stockholm.

Boenden utanför centrala Stockholm

Vill du istället hyra ett radhus, ett hus eller en villa skulle vi rekommendera dig att du söker dig till områdena lite utanför centrala Stockholm. Det vill säga, områden som Lidingö, Djursholm och Nacka. Där kan du hitta en hel del hyresbostäder, även i form av lägenheter, som inte ligger mitt i staden men som ändå är nära till rätt mycket.

Fördelen med sådana bostadsområden är att du också har nära till lugn och ro, samt fin natur. Detta är ofta mer passande för par, familjer eller äldre som vill bo i Stockholm utan att behöva bo precis i kärnan. Där kan du även hitta hyresbostäder i Stockholm utan att stå i kö.

Kan du tänka dig att bo ännu lite längre utanför staden kan områden som Bromma, Värmdö och Tyresö vara trevliga. Där kan det vara lite enklare att hitta lediga hyresbostäder då efterfrågan inte är lika stor där som den är i centrala Stockholm. Priserna är därmed ofta lite lägre, och så kan du hitta en hyresbostad som passar dig lite bättre.

Hitta hyresbostäder i Stockholm -- hur gör jag?

Så är du intresserad av att hyra en bostad i Stockholm? Då finns det ett par saker du bör tänka på för att dina bostadssökningar ska bli lite bättre. Att hitta en hyresbostad i Stockholm är som sagt inte allt för enkelt, det inte minst om du är i behov av en bostad rätt omgående eller om du önskar bo i de centrala delarna av staden.

Det är nämligen väldigt många som söker sig just dit. När efterfrågan är hög innebär det inte bara att de bostäder som finns tillgängliga inte är så många, utan det innebär också att priserna blir rätt höga. Ska du studera eller arbete i staden är det därmed inte helt självklart att man hittar något som matchar ens budget. Då gäller det att man söker rätt!

Bredda ditt perspektiv

Som vi tidigare varit inne på finns det väldigt många stadsdelar och bostadsområden utanför Stockholms stad som kan vara trivsamma att bo i. I och med att du kan bo en bit utanför staden men ändå ha rätt nära in kan det vara smart att gå in med en öppen inställning gällande var du ska bo. Då kan du öka dina chanser om att hitta något ledigt.

Ett alternativt är bättre än inget

En hyresbostad är sällan en särskilt långvarig lösning. Det innebär alltså att bara för att du hittar något som finns ledigt så är du inte tvingad att bo där längre än vad du själv känner för. Samtidigt är det bättre att ha tillgång till en bostad än att inte ha någon alls.

Är du i stort behov av hyresbostad nu kan det alltså vara smart att hyra den trots att den inte är perfekt. Vill du dessutom ha möjligheten att hitta lediga hyresbostäder i Stockholm utan kö måste du vara beredd på att du inte kommer hitta ett alternativ som ligger precis där du vill, som ser ut precis som du önskar eller som har precis det kontrakt du vill ha.

Var aktiv i ditt sökande

Sist men inte minst vill vi tipsa dig som söker efter hyresbostad i Stockholm att vara aktiv på marknaden. Det kan vara svårt att hitta något som matchar med det du söker direkt, men genom att ge upp kommer du helt bortsäga dig dina chanser att hitta något.

Fortsätter du istället att leta och är aktiv på marknaden, samt gör dina sökningar ur ett bredare perspektiv och går in med en öppen inställning att hitta något kan du nästan vara säker på att du kan hitta något som både passar och finns tillgängligt. Att hitta hyresbostäder i Stockholm är absolut inte omöjligt om man söker på rätt sätt!

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Stockholm?
Hyresbostäder i Stockholm kostar mellan 800 kr och 60000 kr.
Genomsnittspriset är 285 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 45 m² kostar alltså 12939 kr per månad i snitt i Stockholm.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Stockholm?
Det finns för närvarande 1945 hyresbostäder att hyra i Stockholm.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 9183 kr och är i genomsnitt 34 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 16718 kr och är i genomsnitt 52 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 22025 kr och är i genomsnitt 79 m²

Vad tycker du om Stockholm? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: jack

    Decent place to live, but long winters

  • Av: Åsa Edwardsson

    Huvudstaden är självklart en av Sveriges stoltheter. Vackra miljöer mycket historia, skärgården, fantastisk mat. Aktiviteter och underhållning i världsklass.

  • Av: Åselin Albinsson

    Stockholm is a wonderful city. I love how long the history of this city is. You can walk around and just enjoy the architecture and a Swedish Fika on every street corner.