Hitta studentbostäder i Stockholm - Sök efter alla studentbostäder här

Hittades 394 studentbostäder

Din BostadsAgent har skapats

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis
1 Rum - Lägenhet - 40 m2
11242, Stockholm
1 rum lägenhet i Stockholm
4702 kr
1 Rum - Lägenhet - 80 m2
11149, Stockholm
1 rum lägenhet i Stockholm
3000 kr
2 Rum - Lägenhet - 100 m2
11121, Stockholm
2 rum lägenhet i Stockholm
4700 kr
1 Rum - Lägenhet - 49 m2
11353, Stockholm
1 rum lägenhet i Stockholm
4500 kr
2 Rum - Lägenhet - 90 m2
11324, Stockholm
2 rum lägenhet i Stockholm
3500 kr
1 Rum - Rum - 30 m2
11120, Stockholm
Rum i Stockholm
1000 kr
1 Rum - Rum - 30 m2
11120, Stockholm
Rum i Stockholm
2017 kr
2 Rum - Lägenhet - 90 m2
11822, Stockholm
2 rum lägenhet i Stockholm
3500 kr
2 Rum - Lägenhet - 103 m2
11451, Stockholm
2 rum lägenhet i Stockholm
5000 kr
1 Rum - Lägenhet - 43 m2
17165, Solna
1 rum lägenhet i Solna
5000 kr
1 Rum - Lägenhet - 45 m2
11662, Stockholm
1 rum lägenhet i Stockholm
3300 kr
1 Rum - Rum - 30 m2
11120, Stockholm
Rum i Stockholm
1800 kr
1 Rum - Hus - 74 m2
11120, Stockholm
1 rum hus i Stockholm
5000 kr
1 Rum - Hus - 84 m2
11120, Stockholm
1 rum hus i Stockholm
5000 kr
1 Rum - Hus - 30 m2
11120, Stockholm
1 rum hus i Stockholm
2009 kr
1 Rum - Rum - 30 m2
11120, Stockholm
Rum i Stockholm
2024 kr
1 Rum - Hus - 30 m2
11120, Stockholm
1 rum hus i Stockholm
2019 kr
1 Rum - Hus - 30 m2
11120, Stockholm
1 rum hus i Stockholm
2500 kr

Bästa tipsen för att hitta studentbostad i Stockholm

Stockholm är en stad dit många vänder sig då de vill påbörja studier av olika slag. Faktum är att Stockholm än idag är en av Sveriges mest populära studentstäder -- trots att studentlivet inte specifikt är lika påtagligt som i andra studentstäder i Sverige finns det mycket som talar för att du som student kommer att trivas i staden. 

En fördel för dig som vill börja plugga i staden är att du kan söka efter studentbostäder att hyra. Att hitta studentbostad i Stockholm är dock inte det lättaste. För att underlätta för dig inför flytten dit ger vi dig våra bästa tips på hur du går tillväga för att hitta studentbostad!

Söka efter studentbostad i Stockholm -- så gör du!

Ställ dig i kö hos bostadsförmedlingen

Det är ett faktum att kötiderna för såväl hyresbostäder som specifika studentbostäder i Stockholm är väldigt långa. Däremot kan det i de flesta fall löna sig att ställa sig i dessa köer då de på sikt kan leda till att du får en bostad tilldelad dig. 

I och med att bostadsförmedlingen i Stockholm har en specifik bostadskö för just studenter kan det faktiskt gå snabbare än vad man kan tro. Är du redan i tidig ålder medveten om att du kommer vilja studera i Stockholm efter gymnasiet bör du ställa dig i denna kö så snart som möjligt. Att stå i kö kostar endast 200kr per år. 

Vänd dig till fastighetsbolag och portaler för bostadsuthyrning 

Runt om i Stockholm finns det även ett flertal olika fastighetsbolag du kan vända dig till, som i sin tur kan ha ett flertal olika studentbostäder att erbjuda dig som önskar hitta studentbostad i Stockholm. Några av de större bolagen för just detta är Stockholms Studentbostäder (SSSB) och deras företag för uthyrnings i andra hand, Akademisk Kvart. 

Ett annat alternativ är att du söker dig fram på olika plattformar och portaler som är specifikt inriktade på just uthyrning av bostäder. Där finns det ofta flertalet alternativ av bostäder specifikt anpassade för just studenter och dig som eftersöker studentbostad. Där kan du hitta både förstahands- och andrahandskontrakt, främst från privatpersoner.

Se över andrahandskontrakt 

I och med att efterfrågan på hyresbostäder i Stockholm överlag är väldigt stort kan det vara både svårt och dyrt att hitta en bostad att hyra i staden. För att du som student ska kunna hitta lediga alternativ, som även matchar din budget, kan det därmed vara smart att söka sig till andrahandskontrakt. 

Det är även bättre att hyra något mer temporärt om du har svårt att hitta något alls, än att stå utan helt för att bostaden "inte var tillräckligt bra". Att vara aktiv i sitt bostadsökande och att ha en flexibel inställning kring hur, var, med vem och hur länge du vill bo kommer göra stor skillnad i dina chanser om att hitta studentbostad i Stockholm. 

Hur lång är kötiden för att få en studentbostad i Stockholm? 

Det går inte att komma under stolen med att det råder lång kötid för studentbostäder i Stockholm. Många gånger är det flera års kötid för att få tillgång till en bostad, vilket då även kan gälla om du vill söka efter en studentbostad mer specifikt. Samtidigt är studentlivet otroligt rullande i staden, vilket innebär att folk kommer och går hela tiden. Har du tur kan det alltså gå hyffsat snabbt. Förvänta dig dock inte att du får napp förens efter ett par år. 

Priset på studentbostäder i Stockholm?

Som tidigare nämnt är efterfrågan på bostäder runt om i Stockholm väldigt stor, och det både när det kommer till hyresbostäder och studentbostäder. Det innebär att priserna på olika hyresbostäder är väldigt höga. Svaret på frågan om studentbostad Stockholm pris är med andra ord att prisbilden ofta är väldigt hög. 

Värt att veta om är dock att många av de företag som hyr ut just studentbostäder specifikt ofta erbjuder lite lägre hyror då de är medvetna om studenternas begränsade budget. Om du ändå känner att priserna är för höga kan du behöva nöja dig med en lite mindre och enklare bostad, att dela bostad med någon, eller att hyra ett rum.  

Det största skolorna i Stockholm -- tips till dig som vill studera i staden

En annan sak som kan vara bra att veta om inför det att du påbörjar dina studier, samt innan det att du söker dig in på olika skolor och program, är vilka som är de största och mest populära universiteten och högskolorna i staden. Dessa är följande:

-      Stockholms universitet (SU)

-      Handelshögskolan

-      KTH

-      Försvarshögskolan

-      Stockholms konstnärliga högskola 

Hur är studentlivet i Stockholm?

Oavsett vilken av de olika högskolorna och universiteten just du söker till och kommer in på finns det mycket som talar för att studentlivet i Stockholm kan komma att bli en av de roligaste tiderna i ditt liv. Detta inte minst då utbudet av såväl skolor som program. Utbildningar och kurser är väldigt brett.

Det är även väldigt många som söker sig till att plugga i staden, och så finns det många människor i Stockholm överlag. Du kan med andra ord hitta umgängeskretsar och vänner oavsett vem du är, vad du gillar och vilka du vill umgås med. Studentlivet är även väldigt rikt i form av uteliv, events och evenemang via skolan, underhållning, arbete osv. Se till att söka efter studentbostad i Stockholm i god tid för att få en trygg start!

Vad kostar studentbostäder i Stockholm?

Studentbostäder i Stockholm kostar mellan 1000 kr och 5000 kr.
Genomsnittspriset är 127 kr / månad per m².
Studentbostäder på 33 m² kostar alltså 4165 kr per månad i snitt i Stockholm.

Hur många studentbostäder finns för närvarande tillgängliga i Stockholm?

Det finns för närvarande 335 studentbostäder att hyra i Stockholm.

Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?

1 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 9682 kr och är i genomsnitt 34 m²

Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?

2 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 16575 kr och är i genomsnitt 52 m²

Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Stockholm i genomsnitt?

3 rums hyresbostäder i Stockholm kostar i genomsnitt 23291 kr och är i genomsnitt 78 m²

Vad tycker du om Stockholm? Dela din åsikt med andra här

Tack för din recension. Den kommer att publiceras när vi har läst den.
★★★★★
Af: jack
Decent place to live, but long winters
★★★★★
Af: Åsa Edwardsson
Huvudstaden är självklart en av Sveriges stoltheter. Vackra miljöer mycket historia, skärgården, fantastisk mat. Aktiviteter och underhållning i världsklass.
★★★★
Af: Åselin Albinsson
Stockholm is a wonderful city. I love how long the history of this city is. You can walk around and just enjoy the architecture and a Swedish Fika on every street corner.