Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta studentbostäder i Örebro Sök efter alla studentbostäder här

 - 

totalt 107

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Hyra studentbostad i Örebro

Ska du börja studera i Örebro? Då kan vi verkligen rekommendera dig att du så snart som möjligt börjar leta efter en studentbostad att hyra i staden. Örebro är nämligen en ganska populär studentstad, vilket innebär att du bara är en av dem som ska börjar plugga där. Det innebär att det är många fler än du som kommer att söka efter boenden att flytta till. Som tur är finns det olika sätt att både leta efter och hitta studentbostäder i Örebro. Eftersom staden består av många studenter finns det även rätt gott om just studentboenden av olika slag. 

Örebro som studentstad

Det är kanske inte Örebro du tänker på först när du börjar fundera över att studera igen. Värt att tänka på är dock att Örebro är en väldigt trivsam stad att ha med i beräkningarna. Det inte bara eftersom universitetet som finns i staden har ett stort utbud av både kurser och program, utan det även då staden i sig är väldigt rolig att bo i. Tro det eller ej så finns det mycket att göra där. 

För dig som student i staden kommer stora delar av studentlivet bestå av roliga händelser. Nollning, sittningar, tackfester, nya vänner, ett nytt liv, roliga umgängen, lärorika lektioner, intressant litteratur och mycket, mycket mer kommer som på posten om du börjar studera i Örebro. Från Örebro är det inte heller så långt till storstäder som Stockholm. 

Studentbostad Örebro - hyra själv eller med andra?

Beroende på om du vill bo själv eller om du kan tänka dig att bo tillsammans med andra studenter finns det olika typer av boenden som kan passa dig bättre än andra. I Örebro finns det ett stort utbud av båda bostadstyperna för studenter - du kan med andra ord göra ett aktivt val i förhållande till det som får dig att trivas bäst. 

Det finns såklart för- och nackdelar med att bo ensam kontra att bo med andra. Om du tycker om att vara med andra, socialisera sig och umgås större delar av dygnet är det kanske värt att dela en bostad med andra studenter? Studenter som bor har inte bara möjligheten att skapa riktigt nära relationer, utan de kommer även att dela på kostnaderna för boendet.

Detta är framförallt den stora nackdelen med att bo ensam - att du måste betala kostnaden för boenden på egen hand. Är du däremot van vid att bo själv eller behöver/vill prioritera egentid för att orka med studentlivet kanske det är bäst att hyra en egen studentbostad och då betala själv. Detta är såklart upp till dig att avgöra. Tänk dock på att delade boenden kan vara lättare att hitta, det även om det inte gäller en specifik studentbostad!

Hur söker jag efter studentbostad i Örebro?

Att börja sökandet efter ett studentboende i en helt ny stad kan vara rätt svårt. Hur gör man, var ska man börja, och till vem ska man vända sig? 

Örebros hyresvärdar

På Örebro kommuns hemsida finns det en lista över både kommunala bostadsföreningar och privata hyresvärdar som du kan vända dig till och kontakta för att hitta lediga studentbostäder. Eftersom att trycket när det kommer till att hitta studentboenden inför varje terminsstart kan vara rätt högt är det bra att kolla in utbudet av olika bostäder som finns att tillgå. 

Örebros studentkår kan också ha tips om var studentbostäder finns att hitta, vilka hyresvärdar som kan vara värda att kontakta, vilken typ av bostad som är bäst att ansöka om, samt andra saker som kan vara bra att göra och tänka på för dig som ska börja studera i staden. Detta är information som kan vara riktigt användbar för dig, inte minst om du är ny i staden. 

Kommunala bostadsföreningar

Det första du kan göra för att hitta en studentbostad är att registrera dig hos ÖBO. Det är en kommunal bostadsförening som erbjuder studentbostäder. Hos ÖBO måste du stå i bostadskö och samla poäng för att få en bostad. Det kan ta många år, men du behöver å andra sidan inte göra mer än att betala en avgift.  

Privata hyresvärdar

Hos privata hyresvärdar är kösystem inte alls vanligt. Här är det istället först till kvarn som gäller, alternativt att hyresvärden tycker om dig mer än någon annan intresserad och därmed väljer dig som hyresgäst. Privata hyresvärdar kan både vara företag och bolag, samt privatpersoner som hyr ut bostäder. I Örebro finns det hundratals bostäder att hyra via dessa. 

Kan man hitta studentbostad i Örebro på Blocket?

Ja, det går absolut! Dock är det inte alla bostäder på Blocket som hyrs ut som just studentbostäder. Därför kan hyran och kraven på att få hyra vara något högre. Men det finns ändå många bra bostäder på Blocket som kan passa dig som student. Utbudet är dessutom ganska stort, så det finns chans att du hittar ett boende genom Blocket på en gång. Sök dig fram! 

Bostadsgaranti - för nya studenter

ÖBO - den kommunala bostadsföreningen - erbjuder bostadsgaranti till alla nya studenter i Örebro. Det innebär att om du inte hittar en bostad, trots att du har letat och sökt aktivt, får du ett tidsbegränsat avtal på ett så kallat "akutboende" under första terminen. Trots att detta är en temporär lösning måste du söka aktivt för att hitta en mer långvarig sådan!

FAQ

Vad kostar studentbostäder i Örebro?
Studentbostäder i Örebro kostar mellan 1500 kr och 5000 kr.
Genomsnittspriset är 129 kr / månad per m².
Studentbostäder på 31 m² kostar alltså 4038 kr per månad i snitt i Örebro.
Hur många studentbostäder finns för närvarande tillgängliga i Örebro?
Det finns för närvarande 61 studentbostäder att hyra i Örebro.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Örebro i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Örebro kostar i genomsnitt 6090 kr och är i genomsnitt 35 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Örebro i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Örebro kostar i genomsnitt 8449 kr och är i genomsnitt 57 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Örebro i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Örebro kostar i genomsnitt 10176 kr och är i genomsnitt 78 m²

Vad tycker du om Örebro? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: Mosaca Qaddoura

    Örebro är en kanonstad som fler borde upptäcka. En kommun med närhet till allt. Stad, natur, arbete, sjukhus och skola.

  • Av: Gumesh Mengdtab

    Good

  • Av: Zara Mörk

    Jag ÄLSKAR Örebro jag tycker det är en sån fin stad så mysig det finns både mysiga restauranger o caféer o affärer jag tycker verkligen om Örebro dessutom finns det fina parker o underbara naturreservat