Hitta hyresbostäder i Örnsköldsvik - Sök efter alla hyresbostäder här

Hittades 68 hyresbostäder

Din BostadsAgent har skapats

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis
3 Rum - Lägenhet - 82 m²
Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
6458 kr
3 Rum - Lägenhet - 76 m²
89162, Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
7370 kr
4 Rum - Lägenhet - 81 m²
89143, Örnsköldsvik
4 rum lägenhet i Örnsköldsvik
7332 kr
2 Rum - Lägenhet - 54 m²
89135, Örnsköldsvik
2 rum lägenhet i Örnsköldsvik
6485 kr
1 Rum - Lägenhet - 30 m²
89132, Örnsköldsvik
1 rum lägenhet i Örnsköldsvik
3272 kr
4 Rum - Lägenhet - 94 m²
89164, Örnsköldsvik
4 rum lägenhet i Örnsköldsvik
8685 kr
3 Rum - Lägenhet - 94 m²
89164, Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
7711 kr
2 Rum - Lägenhet - 43 m²
89161, Örnsköldsvik
2 rum lägenhet i Örnsköldsvik
6267 kr
3 Rum - Hus - 83 m²
89160, Örnsköldsvik
3 rum hus i Örnsköldsvik
8031 kr
4 Rum - Lägenhet - 160 m²
89162, Örnsköldsvik
4 rum lägenhet i Örnsköldsvik
12999 kr
3 Rum - Lägenhet - 73 m²
89134, Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
9800 kr
2 Rum - Lägenhet - 64 m²
89145, Örnsköldsvik
2 rum lägenhet i Örnsköldsvik
7183 kr
3 Rum - Lägenhet - 93 m²
89132, Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
8690 kr
3 Rum - Lägenhet - 69 m²
89163, Örnsköldsvik
3 rum lägenhet i Örnsköldsvik
9073 kr
1 Rum - Lägenhet - 60 m²
Örnsköldsvik
1 rum lägenhet i Örnsköldsvik
6500 kr
1 Rum - Lägenhet - 41 m²
Örnsköldsvik
1 rum lägenhet i Örnsköldsvik
3700 kr
1 Rum - Lägenhet - 35 m²
89133, Örnsköldsvik
1 rum lägenhet i Örnsköldsvik
6950 kr
1 Rum - Lägenhet - 34 m²
89150, Örnsköldsvik
1 rum lägenhet i Örnsköldsvik
4967 kr

Guide för dig som letar efter hyresbostad i Örnsköldsvik

Har du bestämt dig för att det är Örnsköldsvik du vill flytta till? Eller har du redan bott i staden men vill byta boende? Då kan vi på Uthyrningsportal.se hjälpa dig. Det spelar ingen roll om du aldrig ens har varit i Örnsköldsvik tidigare, om du tidigare inte bott i staden eller om du har bott där i flera år. Så länge du letar efter hyresrätter i Örnsköldsvik, eller någon annan typ av boende, har du hamnat helt rätt här på vår sajt. 

Du kommer garanterat att hitta en hyreslägenhet, ett rum för uthyrning eller någon annan hyresbostad som passar dig. Vårt utbud är brett och varierande och går även att anpassa efter specifika önskemål. 

Ta del av ett brett utbud hos oss

Vi kan även stoltsera med att du hos oss får möjligheten att ta del av ett komplett utbud av lediga hyresbostäder som finns att tillgå i hela Örnsköldsvik. På så sätt kan du både se över allt som finns att ta del av just nu, samtidigt som du kan få upp ögonen för nya områden i staden som du kanske inte ens visste fanns eller hade tankarna på. Kanske kan du med hjälp av vår sajt och det breda, varierande utbudet hitta en passande hyresbostad i Örnsköldsvik där du minst anade det. 

Hyresbostäder i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är en del av Höga Kusten, ett väldigt populärt område att besöka i Sverige. Höga kusten, och Örnsköldsvik specifikt, är inte bara populärt att besöka och semestra på, utan det är även ett populärt område att bo i. 

Framförallt är det väldigt många som väljer att besöka området då man tycker om vandring, naturupplevelser, fartfyllda aktiviteter och fantastiska vyer. Många väljer även att besöka området för att ta del av lugna, rofyllda miljöer och trivsamma omgivningar. Därmed finns det gott om hyresbostäder att hitta där, det gäller bara att veta hur du ska hitta dem. 

Information om Örnsköldsvik 

Örnsköldsvik är inte den största staden i Norrland. För dig som vill bo i en väldigt stor stad kanske det alltså inte är det bästa alternativet. Men för dig som vill flytta just till Örnsköldsvik och hitta ett boende där kan stadens begränsade storlek vara en fördel. Det då det inte är alltför många människor som varken bor där eller tänker att de vill flytta dit.

Detta beror dock inte på att staden inte är en trevlig plats att bo på. Utan snarare tvärtom, där finns det rätt mycket bra att ta del av. Bara en sådan sak att det ändå är ganska nära till Sundsvall gör att det finns många fördelar med att bo i Örnsköldsvik. Värt att nämna är dock att det inte alltid går som en dans på rosor då man vill hitta hyresbostad i Örnsköldsvik. 

Tips 

Från din sida krävs det att du är aktiv i ditt sökande efter boende. Det är bara du som ansvarar för att du ska hitta något, och då är det alltså bara du som kan ansvara för att visa ditt intresse i sökandet och för olika hyresrätter du är intresserad av. Ett sätt att göra detta på är att gå in på vår sajt Uthyrningsportal.se och kontakta olika hyresvärdar där, eller så kan du vända dig till Örnsköldsviks kommunala bostadsbolag Övikshem. 

Övikshem och andra bostadsbolag

Som många andra kommunala bostadsbolag har även Övikshem en bostadskö som du måste registrera dig i för att få tillgång till olika hyresbostäder runt om i staden. Om du vill ställa dig i denna kö måste du göra en kundanmälan först, vilken finns att göra på Övikshems hemsida.

För varje dag som du sen står i kö får du ett poäng, och ju fler poäng du har desto längre upp i listan kommer du. Vill du inte mista dina insamlade poäng krävs det att du loggar in på sidan en gång var 12:e månad. 

Vill du inte stå i bostadskö, eller om du inte tycker att Övikshem är det företag du vill vända dig till, finns det även andra bostadsbolag i Örnsköldsvik, såsom Riksbyggen och Norrstaden Förvaltning AB. Värt att nämna är dock att många av de andra bostadsbolagen även de har bostadskö. Det kan alltså ta ganska lång tid innan du faktiskt får tillgång till olika hyresrätter på det sättet. 

Uthyrningsportal.se - hyresbostäder i Örnsköldsvik på en och samma plats

Vill du slippa klicka dig fram och bläddra runt mellan flera olika bostadsbolag och deras hemsidor kan du surfa in på Uthyrningsportal.se. Där kan du enkelt söka efter Örnsköldsvik och snabbt få fram ett stort utbud av hyresbostäder som hyrs ut av både stora bostadsbolag och privata hyresvärdar. På vår sajt slipper du också stå i bostadskö. 

De hyreslägenheter och andra hyresbostäder som visas på vår sajt är de som finns tillgängliga att flytta till just nu. Detta då vi kontant uppdaterar vårt utbud och därmed bara ser till att ha aktuella annonser uppe. På Uthyrningsportal.se kan du söka efter lediga boenden baserat på speciella önskemål och behov och därmed hitta just den hyresbostad du letar efter. 

Har du bara möjlighet att lägga en viss summa på din månadshyra? Eller vet du hur många rum du vill ha i ditt nya hem? Då är det hur enkelt som helst att få fram det utbud som passar genom att använda dig av vårt sökfilter. Det enda du behöver göra är att klicka eller skriva i dina önskemål i menyn under "Filtrera din sökning" och så får du fram olika matchningar.  

Örnsköldsviks bostadsområden

Innan du ska flytta till Örnsköldsvik kan det ju vara bra att få lite information om vilka områden som finns att bo i där. I och med att det finns rätt många områden att välja mellan tänkte vi dela med oss av tre områden som är populära, men som alla har en unik charm och som kan bidra med olika kvalitéer för olika sökande!

Domsjö och Sund

Dessa två områden ligger i närheten av Örnsköldsvik centrum. Norr om områdena hottar du Örnsköldsviksfjärden precis utanför utloppet av Moälven. Du kommer även att ha havet nära till hands, samt ett trivsamt strövområde och ett roligt skidspår. Gillar du att bo nära natur, ha nära till aktiviteter och lugna miljöer kan alltså Domsjö och Sund passa bra. 

Bonäset 

Sju kilometer från centrum ligger Bonäset. Även här kan du springa på sommaren och åka skidor på vintern. I området finns också många lite äldre  och vackra byggnader, samtidigt som du kan hitta ett par moderna och nya byggnader att flytta till. 

Utöver dessa tre bostadsområden finns det mycket annat att upptäcka i staden. Vi hoppas att våra tips kan hjälpa dig då du vill hitta hyresbostäder i Örnsköldsvik!

Vad kostar hyresbostäder i Örnsköldsvik?

Hyresbostäder i Örnsköldsvik kostar mellan 2647 kr och 51120 kr.
Genomsnittspriset är 137 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 70 m² kostar alltså 9582 kr per månad i snitt i Örnsköldsvik.

Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Örnsköldsvik?

Det finns för närvarande 71 hyresbostäder att hyra i Örnsköldsvik.

Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik i genomsnitt?

1 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik kostar i genomsnitt 5871 kr och är i genomsnitt 37 m²

Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik i genomsnitt?

2 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik kostar i genomsnitt 8381 kr och är i genomsnitt 59 m²

Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik i genomsnitt?

3 rums hyresbostäder i Örnsköldsvik kostar i genomsnitt 9387 kr och är i genomsnitt 85 m²

Vad tycker du om Örnsköldsvik? Dela din åsikt med andra här

Tack för din recension. Den kommer att publiceras när vi har läst den.
★★★★
Af: Ada Svensson
Örnsköldsvik får väl sägas kort och gott att det är en underbar plats. Vi har Foppa att tack för mycket av det goda som finns här. Så tack Foppa!