Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Lund Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 399

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Hyresbostäder i Lund 

Lund är en stad som väldigt många väljer att flytta till någon gång i sitt liv. Främst handlar det om att man sökt och kommit in på en viss skola i staden, eller att man fått ett jobb där. Lund kan däremot också vara ett passande alternativ av stad att flytta till om du vill ha nära till andra delar av Skåne, och kanske även till den omtalande danska huvudstaden Köpenhamn! Inför din flytt till Lund, helst innan det att du flyttar till eller måste vara på plats i staden, är det nödvändigt att du löser bostadsfrågan. Vill du inte köpa en bostad i staden kan en hyresbostad i Lund vara en passande lösning. Hyresbostäder är dock inte alltid det lättaste att hitta. 

Olika typer av hyresbostäder i Lund

En stor fördel med en stad som Lund, dit väldigt många flyttar, är att det finns rätt gott om olika boendelösningar. Det vill säga även för dig som vill hyra en bostad, och det oavsett om det gäller en kortare eller längre period. 

Runt om i de olika stadsdelarna och bostadsområdena kan du hitta allt från lägenheter, radhus och stora villor till rum och delade boenden som hyrs ut. Du kan även hitta specifika bostäder för studenter, även kallade studentbostäder. Oavsett vad just du letar efter och önskar hyra kan det alltså vara möjligt att hitta detta i Lund.  

Populära områden att bo i Lund

Värt att veta om är att det kan vara svårare för dig som bostadssökande att hitta hyresbostäder i de mest populära bostadsområdena runt om i staden. Detta då många av de som väljer att flytta dit, av olika anledningar, ofta vänder sig till de mest populära platserna. 

Dessa är bland annat de centrala delarna, så som Stadskärnan, Södra innerstaden, Norra innerstaden och Professorstaden. Men även områden som ligger en bit utanför staden, som Dalby, Linero och Klosters Fälad är populära. Det kan såklart vara möjligt att hitta bostäder att hyra där, men med största sannolikhet är de flesta hyresbostäderna redan upptagna. 

Sök efter ledig hyresbostad i Lund på rätt sätt

Om du verkligen känner att du kommer trivas bäst i något av de mest populära bostadsområdena i Lund ska du såklart göra allt du kan för att hitta en bostad att hyra där. Det behöver som sagt inte vara omöjligt, men det krävs oftast lite mer av dig som bostadssökande. Framförallt är det viktigt hur du gör dina bostadssökningar. 

Sök dig fram på olika uthyrningsportaler 

Något som kan öka dina chanser om att hitta en hyresbostad i Lund, även då du vill flytta till de mest populära områdena, är att du ser över vilka alternativ du har att välja mellan innan du väljer vad som passar dig. Detta kan du enkelt och smidigt göra genom att besöka olika uthyrningsportaler online, som exempelvis vår sajt uthyrningsportal.se.

Hos oss kan du som bostadssökande välja att söka dig fram efter lediga boendealternativ helt baserat på dina kriterier och önskemål. Vill du se över hela det utbud som finns att tillgå i eller i närheten av Lund kan du även göra det. På så sätt har du alla möjligheter att hitta något som finns tillgängligt, och därmed ge dig själv tillgång till en bostad trots att det kanske inte är den perfekta matchen. 

Ta kontakt med olika hyresvärdar

Känner du att utbudet som finns att tillgå på vår sajt, och även hos andra uthyrningsportaler och hemsidor, kan vi tipsa dig om att kolla in utbudet som erbjuds hos olika hyresvärdar. De hyresbostäder i Lund som finns att se över på exempelvis vår sajt tillhör bara privatpersoner, medan det i Lund även kan vara möjligt att hitta boenden via bostadsbolag och kommunen. 

Sök efter boenden att hyra utanför Lund

Är det svårt att hitta ett boende som passar dig, eller som överhuvudtaget finns tillgängligt i centrala Lund? Då kan det vara ett hett tips att se över alternativ av hyresbostäder som finns att flytta till en bit utanför de centrala delarna. 

Det kan även vara värt att vända sig till stadsdelar och bostadsområden en bit utanför staden, det framförallt om du är i behov av en bostad rätt omgående. Oavsett vad du kan tänka dig är du välkommen att söka efter hyresbostad i Lund via oss på uthyrningsportal.se! Kom ihåg att det i de allra flesta fall är möjligt att hitta något som passar, det gäller bara att du ska söka på rätt sätt.

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Lund?
Hyresbostäder i Lund kostar mellan 2024 kr och 34080 kr.
Genomsnittspriset är 185 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 39 m² kostar alltså 7304 kr per månad i snitt i Lund.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Lund?
Det finns för närvarande 484 hyresbostäder att hyra i Lund.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Lund i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Lund kostar i genomsnitt 5229 kr och är i genomsnitt 27 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Lund i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Lund kostar i genomsnitt 10505 kr och är i genomsnitt 54 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Lund i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Lund kostar i genomsnitt 13650 kr och är i genomsnitt 78 m²

Vad tycker du om Lund? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: nasser

    numan

  • Av: Sofi Suarez

    Great little town that's known for its famous Lund university. Lund is a very vibrant little city right next to Malmo that is one of Sweden's melting pots for food and people.