Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Linköping Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 646

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Att hitta hyresbostäder i Linköping

Det är många som väljer att flytta till Linköping, och det av flera olika anledningar. Att så många gillar Linköping och intresserar sig för att bo där är inte så konstigt, framförallt inte då utbudet av både skolor och jobb är mycket bra. Dessutom har du som boende där både nära till fin natur, skog och vattendrag, samt storstäder som Stockholm och Göteborg. Det är även nära till andra mysiga småstäder som Söderköping och Motala. Om du bor i Linköping har du helt enkelt allt du behöver på ett behagligt avstånd, det även i staden i sig. 

Kanske ska du flytta hemifrån, börja studera i staden eller flytta till Linköping för jobb? Då är det bra att söka efter en bostad att flytta till, förslagsvis en hyresbostad. Oavsett om du har bott i Linköping i hela ditt liv eller om det är din första gång där kan det vara lite knepigt att hitta lediga hyresbostäder. För att göra det enklare för dig har vi på Uthyrningsportal.se satt ihop en guide med användbara tips och råd!

Hitta hyresbostäder i Linköping via Uthyrninsgportal.se

Ett sätt att hitta hyresbostäder i Linköping är via vår sajt Uthyrningsportal.se. Hos oss erbjuds du som bostadssökande att se över ett komplett utbud av tillgängliga hyresbostäder runt om i Linköping, och det av alla olika typer. Vill du inte se över det totala utbudet av lediga bostäder att hyra kan du välja att sortera dina sökningar på ett speciellt område i Linköping, på storlek, hyra, antalet rum och om du vill hitta lägenhet, rum eller hus. 

Ställ dig i kö hos HSB eller Stångåstaden 

Ett annat sätt att hitta hyresbostäder i staden är att gå via Linköpings största hyresvärd - Stångåstaden. Där kan du anmäla dig till deras register för att stå i "bostadskö". HSB är också en stor hyresvärd i Linköping där du som söker efter ledig bostad att hyra kan ta del av ett varierande utbud med olika alternativ som kan passa. 

Stångåstaden

Hos Stångåstaden registrerar du dig och får sen ett poäng för varje dag du står i kö. Ju fler dagar du står i kö desto högre poäng får du alltså, och ju högre poäng du har desto större blir chanserna att du får tillgång till en hyresbostad via denna bostadsförmedlare. Det enda du behöver göra är att registrera dig, följt av att du loggar in på hemsidan en gång per år. Det kostar inte något att stå i kö hos Stångåstaden. 

HSB

HSB använder sig också av ett kösystem, men det skiljer sig lite från Stångåstadens. Här kostar det nämligen att vara registrerad, men beroende på hur ditt medlemskap ser ut kan årskostnaden skilja sig åt. Fördelen är dock att HSB erbjuder ett stort utbud av varierande boenden runt om i Linköping, som bland annat i Tannefors, Berg och T1. 

Hyr bostad i andrahand

Om du inte har någonting emot att hyra en bostad i andrahand finns det många andrahandsbostäder i Linköping. I vissa fall kan andrahandskontrakt vara det enda tillgängliga alternativet. För det kan nämligen vara svårt att hitta en bostad att hyra i första hand, och då kan räddningen vara att hitta en bostad att hyra i andrahand. 

Bostäder som hyrs ut i andrahand kan du hitta på olika plattformar, till exempel Facebook och Blocket. Trots att det kanske inte är en långsiktig lösning ger det dig åtminstone tillgång till en bostad att hyra i Linköping. 

Var aktiv i ditt letande efter hyresbostäder i Linköping

För att du ska ha goda chanser att hitta lediga hyresbostäder i Linköping måste du själv vara aktiv i ditt sökande, samt visa att du är intresserad av att hitta något. Det gör du genom att kontakta olika hyresvärdar, att ständigt hålla koll på marknaden, samt genom att vara anpassningsbar och flexibel när du söker efter boenden. Att söka sig fram på olika plattformar och sajter, att själv annonsera och att registrera sig hos olika bolag och i olika köar kommer göra stor skillnad!

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Linköping?
Hyresbostäder i Linköping kostar mellan 2017 kr och 25000 kr.
Genomsnittspriset är 158 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 49 m² kostar alltså 7817 kr per månad i snitt i Linköping.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Linköping?
Det finns för närvarande 687 hyresbostäder att hyra i Linköping.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Linköping i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Linköping kostar i genomsnitt 5495 kr och är i genomsnitt 28 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Linköping i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Linköping kostar i genomsnitt 8847 kr och är i genomsnitt 54 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Linköping i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Linköping kostar i genomsnitt 10318 kr och är i genomsnitt 73 m²
Linköping

Vad tycker du om Linköping? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: Barbara Malmström

    Linköping är känt för sitt sjukhus men det har så mycket mer att erbjuda. Charmiga kvarterskrogar, vackra parker och en härlig variation på invånarna.

  • Av: Bonnie Myrén

    Linkoping is a great place to live. You have great connectivity if you want to travel to any of the major cities in Sweden. You can also enjoy many of the great local spots.