Hitta hyresbostäder i Karlstad - Sök efter alla hyresbostäder här

Hittades 869 hyresbostäder

Din BostadsAgent har skapats

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis
2 Rum - Lägenhet - 57 m2
65218, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
5275 kr
2 Rum - Lägenhet - 68 m2
65343, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
6736 kr
2 Rum - Lägenhet - 61 m2
65224, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
6162 kr
4 Rum - Lägenhet - 90 m2
65462, Karlstad
4 rum lägenhet i Karlstad
8425 kr
4 Rum - Lägenhet - 90 m2
65462, Karlstad
4 rum lägenhet i Karlstad
8425 kr
2 Rum - Lägenhet - 49 m2
65458, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
5026 kr
1 Rum - Lägenhet - 30 m2
65230, Karlstad
1 rum lägenhet i Karlstad
4906 kr
2 Rum - Lägenhet - 65 m2
65460, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
6234 kr
2 Rum - Lägenhet - 58 m2
65465, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
5890 kr
1 Rum - Lägenhet - 32 m2
65222, Karlstad
1 rum lägenhet i Karlstad
4512 kr
4 Rum - Lägenhet - 79 m2
65223, Karlstad
4 rum lägenhet i Karlstad
8654 kr
3 Rum - Lägenhet - 110 m2
65465, Karlstad
3 rum lägenhet i Karlstad
6600 kr
1 Rum - Lägenhet - 47 m2
65343, Karlstad
1 rum lägenhet i Karlstad
3988 kr
2 Rum - Lägenhet - 63 m2
65222, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
7023 kr
1 Rum - Lägenhet - 33 m2
65225, Karlstad
1 rum lägenhet i Karlstad
5872 kr
2 Rum - Lägenhet - 72 m2
65347, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
7285 kr
1 Rum - Lägenhet - 35 m2
65229, Karlstad
1 rum lägenhet i Karlstad
4393 kr
2 Rum - Lägenhet - 55 m2
65344, Karlstad
2 rum lägenhet i Karlstad
5314 kr

Hyresbostäder i Karlstad

Har du planerat att flytta till Karlstad? Då har du kommit till rätt sajt! Här på Uthyrningsportal.se kan du nämligen se över ett komplett utbud av bostäder som finns att hyra runt om i Karlstad. Oavsett om du söker efter en ledig lägenhet, ett radhus, en vill, ett rum, delat boende, studentbostad eller någon annan lösning av hyresbostad i Karlstad kan du hitta passande alternativ här hos oss.

Hos oss kan du även ta del av tips om staden i sig, vad som finns att göra och se där, hur det är att bo där, samt hur du går tillväga för att hitta rätt bostad så snart som möjligt. Hittar du inte en passande hyresbostad via vår sajt finns det flera andra saker du kan göra för att hitta ditt nästa hem!

Att hitta hyresbostäder i Karlstad kommun

Karlstad är en stad dit rätt många väljer att flytta varje år. Det beror inte bara på att staden är väldigt lugn och trygg att bo i, utan det beror även på att staden har det mesta du kan behöva utan att den känns allt för stor. Såväl unga som gamla kan alltså trivas i staden på olika sätt.

Ska du börja plugga eller vill söka nytt arbete kan Karlstad passa bra, precis som det kan vara ett bra alternativ om ni som familj ska flytta eller om du vill bo i en mysig stad med din partner. Även äldre kan hitta hem i den soliga staden.

Det finns mycket som tyder på att staden är personlig men samtidigt mångsidig, det inte minst när det kommer till områden att bo i och hyresbostäder att flytta till. Du kan nämligen bo mer centralt, en bit utanför centrum och långt utanför staden på landet. Det hela beror på vad just du efterfrågar då du söker efter hyresbostäder i Karlstad kommun.

I Karlstad finns det hyresbostäder för alla

I och med att utbudet är rätt varierande och mångsidigt är det dock sällan ett problem att hitta något som passar då man söker efter ledig hyresbostad i Karlstad. Ett väldigt smidigt sätt att se över de olika boendealternativ som finns tillgängliga när du är i behov av en ledig bostad är att besöka vår sajt Uthyrningsportal.se.

Hos oss kan du nämligen välja att sortera dina sökningar baserat på vad just du efterfrågar och är i behov av boendeväg, eller att se över ett komplett utbud av det som finns tillgängligt just nu i hela staden. Vill du anpassa dina sökningar efter egna preferenser fyller du bara hyra, storlek, antal rum, kategori och område efter det som skulle passa dig.

Hitta hyresbostäder i Karlstad -- hur gör jag?

Utöver att du enkelt och smidigt kan se över alla boenden som finns lediga att hyra runt om i Karlstad via Uthyrningsportal.se finns det ett flertal andra sätt du kan gå tillväga på för att hitta en passande hyresbostad. I Karlstad finns det nämligen både kommunala och privata hyresvärdar att vända sig till.

Är du på jakt efter hyresbostäder i Karlstad kommun kan du med andra ord själv välja om du vill gå via kommunala bolag eller om du vill ta kontakt med privata aktörer. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen.

Ställ dig i kö via det kommunala bostadsbolaget

Om du vill gå via Karlstad kommun finns det flera alternativ av bolag att vända sig till. Först och främst kan du ställa dig i bostadskö via det kommunägda bostadsbolaget KBAB, vilket kan vara bra att göra trots att det ofta tar flera år innan denna genererar något.

Utöver KBAB har du företag som Stiftelsen för hyresbostäder i Karlstad, samt ett flertal andra företag du kan hitta [här]{.ul}. Du kan antingen besöka dessa företags hemsidor för att se vad som finns tillgängligt, eller så kan du välja att kontakta dem och förklara att du är bostadssökande så att du direkt får svar på om de har något ledigt som passar dig.

Privata hyresvärdar

Om du söker efter hyresbostäder i Karlstad vid Uthyrningsportal.se, Facebook, Blocket eller andra liknande plattformar är det främst bostäder via privata hyresvärdar du får upp i dina sökningar. Trots att kommunala bolag ofta är väldigt mycket större kan det finnas många fördelar med att hyra via en privat hyresvärd, det såväl större som mindre.

Sök efter hyresbostäder i Karlstad via Blocket

Att söka efter hyresbostäder i Karlstad via Blocket och Facebook är riktigt smart. Det är många som väljer att annonsera om att de hyr ut sin bostad via dessa plattformar, det vill säga utöver att de annonserar via bostadsportaler. Via exempelvis Facebook kan du själv även annonsera om att du är bostadssökande.

Att bo i Karlstad

Oavsett av vilken anledning du har bestämt dig för att Karlstad kan vara en passande stad att flytta till kan vi nästan garantera att du kommer trivas där. Karlstad är inte bara en stad där solen alltid (nästan) skiner, utan de som bor i Karlstad är även väldigt varma och trevliga.

Karlstad i sig är också en väldigt trevlig stad -- utbudet är mångsidigt, du har det mesta du behöver utan att det känns allt för stort eller för mycket "stadsliv", och så är det smidigt att ta sig till såväl andra kommuner som städer i närheten. Att ta sig runt i staden är även det väldigt behagligt då den är som gjord för att både cykla, gå och åka buss i.

Det finns flera olika bostadsområden och stadsdelar som du som bostadssökande kan se över inför din flytt till Karlstad. Du kan hitta hyresbostäder i Karlstads centrala delar, och så kan du hitta områden som ligger en bit utanför centrum men som ändå har väldigt nära till allt.

Oavsett om du söker hyresbostäder i Karlstad i form av lägenhet, radhus, villa, delade rum, kollektivboenden, hyresvärdar som söker inneboenden eller studentbostäder i Karlstad har du goda möjligheter att hitta något som passar dig. Karlstad är en otroligt mysig stad att bo i, och det för de allra flesta!

Vad kostar hyresbostäder i Karlstad?

Hyresbostäder i Karlstad kostar mellan 2100 kr och 28750 kr.
Genomsnittspriset är 145 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 51 m² kostar alltså 7341 kr per månad i snitt i Karlstad.

Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Karlstad?

Det finns för närvarande 282 hyresbostäder att hyra i Karlstad.

Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Karlstad i genomsnitt?

1 rums hyresbostäder i Karlstad kostar i genomsnitt 4736 kr och är i genomsnitt 30 m²

Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Karlstad i genomsnitt?

2 rums hyresbostäder i Karlstad kostar i genomsnitt 7891 kr och är i genomsnitt 51 m²

Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Karlstad i genomsnitt?

3 rums hyresbostäder i Karlstad kostar i genomsnitt 9526 kr och är i genomsnitt 77 m²

Vad tycker du om Karlstad? Dela din åsikt med andra här

Tack för din recension. Den kommer att publiceras när vi har läst den.
★★★★
Af: Thilde Jansson
Wasa knäckebröd, vad vore vi utan det i Sverige. Dess födelseplats är underbara Karlstad. Vackert beläget precis vid Vänern gör att du här kan njuta av många goda ting.
★★★★
Af: Benjamin Oscarsson
Karlstad är en stad som har mycket karaktär och en gedigen befolkning. Här finns allt som du behöver och gott om bra käk och saker att göra.