Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Jönköping Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 322

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Bästa tipsen för att hitta hyresbostad i Jönköping

Har du bestämt dig för att flytta till Jönköping? Oavsett vad som lockar just dig till staden kan vi säga att du gjort ett bra val -- trots att Jönköping är rätt litet kan det vara väldigt trivsamt att bo där. Det finns ett rätt brett utbud av diverse saker, möjligheterna för både jobb och studier är bra, och så finns det ett flertal stadsdelar och bostadsområden att välja mellan då du vill bosätta dig där. 

Känner du dig inte säker på om Jönköping är "din stad" och bara vill testa på att bo där rekommenderar vi att du börjar med att hyra en bostad. Att hitta en hyresbostad i Jönköping behöver inte vara allt för svårt, men samtidigt är det viktigt att du är medveten om hur du söker efter boenden på rätt sätt för att du ska hitta ett alternativ du trivs med. 

Söka hyresbostad i Jönköping på rätt sätt

Om du tidigare sökt efter hyresbostäder i någon annan lite större stad i landet har du förmodligen redan koll på att många av de stora städerna erbjuder dig som bostadssökande att stå i bostadskö via kommunens bostadsförmedling. Denna smarta funktion finns dessvärre inte i Jönköping. 

Det innebär att du som bostadssökande i staden själv måste ta tag i att hitta olika hyresvärdar som kan vara intresserade av bostadsuthyrning. Som tur är finns det rätt många olika aktörer som du kan vända dig till för just detta i Jönköping. 

I staden finns det både flera bostadsbolag och en hel del privata hyresvärdar att kontakta. Hos bostadsbolagen kan du registrera dig för att vara med i deras "kösystem" -- när något blir ledigt eller när det finns ett alternativ som matchar dina kriterier kommer du ha möjligheten att bli tilldelad detta. 

Gör dina sökningar efter lediga hyresbostäder online

För att se över vad dessa hyresvärdar har att erbjuda när det kommer till hyresbostäder i Jönköping är det absolut smidigast att göra dina bostadssökningar online. Idag finns det en uppsjö av olika plattformar, portaler och sajter där du kan bli medlem för att sen söka efter lediga hyresbostäder som kan passa dig. 

Via dessa sajter kan du ofta även kontakta hyresvärdarna direkt. Värt att nämna är att det inte alltid är möjligt att hitta en hyresbostad som matchar med dina exakta önskemål. 

För att du ska göra dina sökningar på rätt sätt är det alltså viktigt att du först och främst ser över vad staden har att erbjuda, för att sen möjligtvis skala ner och basera sökningarna på dina specifika behov och önskemål. På så sätt ökar du dina chanser om att hitta något som finns tillgängligt som också kan passa rätt bra för dig.

Tips för att hitta lediga hyresbostäder

Utöver att göra dina sökningar på rätt ställen och på rätt sätt finns det en del andra saker som kan vara bra att tänka på som kan öka dina chanser om att hitta ett ledigt alternativ. Jönköping är som sagt inte en överdrivet stor stad och har därmed inte ett allt för stort utbud av hyresbostäder. Att hitta något är dock med största sannolikhet möjligt. 

Alternativa bostadslösningar

Skulle det visa sig att det är väldigt svårt att hitta hyresbostäder av en viss typ eller i ett visst område, eller en hyresbostad där du får bo själv, kan det vara smart för dig att se över alternativa bostadslösningar. 

Du kanske kan tänka dig att dela bostad med någon annan, att vara inneboende eller att hyra ett rum någonstans? Detta är framförallt bra om du ska söka dig till Jönköping som student och därmed har ett rätt begränsad budget.

Annonsera 

För att folk i din omgivning ska bli medvetna om att du är bostadssökande i Jönköping är det alltid smart att själv annonsera om att du söker bostad. Detta kan du göra genom att lägga ut ett inlägg på Facebook, genom att gå med i olika Facebook-grupper i Jönköping och skriva en post där, genom att annonsera på Blocket, samt genom att kontakta nära och kära. 

Uthyrningsportal.se

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att du som vill hitta en ledig hyresbostad i Jönköping tar hjälp av vår sajt uthyrningsportal.se. Hos oss kan du se över det utbud av tillgängliga hyresbostäder som finns att tillgå i staden med omnejd, där du även kan välja att sortera dina sökningar efter olika kriterier och önskemål. Kanske kan du hitta rätt hos oss!

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Jönköping?
Hyresbostäder i Jönköping kostar mellan 2900 kr och 20000 kr.
Genomsnittspriset är 154 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 50 m² kostar alltså 7693 kr per månad i snitt i Jönköping.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Jönköping?
Det finns för närvarande 263 hyresbostäder att hyra i Jönköping.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Jönköping i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Jönköping kostar i genomsnitt 5334 kr och är i genomsnitt 32 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Jönköping i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Jönköping kostar i genomsnitt 9045 kr och är i genomsnitt 58 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Jönköping i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Jönköping kostar i genomsnitt 11537 kr och är i genomsnitt 80 m²
Jönköping

Vad tycker du om Jönköping? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: Rawaa Khalifa

    Vacker stad belägen precis vid foten av Vättern. Bra mix av människor och mycket bra restauranger, shopping och möjligheter till arbete.

  • Av: Jado

    Jag vill gärna legenhet