Alla filter

Filtrera din sökning

Rensa alla

Hitta hyresbostäder i Falun Sök efter alla hyresbostäder här

 - 

totalt 172

Skapa en BostadsAgent för denna sökning

Då får du besked när nya fastigheter hittas – gratis

Hyresbostäder Falun -- vi hjälper dig att hitta rätt

Känns det som att Falun i Dalarna skulle vara en passande plats för dig att slå dig till ro? Om du till exempel ska börja plugga, om du vill utveckla din karriär eller om du vill hitta en trygg plats för familjen kan Falun absolut vara ett bra val. Trots att orten i sig inte är överdrivet stor har du som boende där tillgång till ett brett utbud innehållande det mesta du kan både önska och behöva. Dessutom är Falun en väldigt känd plats i Dalarna, till och med så pass känd att orten klassas som ett världsarv.

Utöver detta utbud finns det även gott om varierande bostadsalternativ att välja mellan i orten, samt en hel del olika bostadsområden att vända sig till. Bor du i Falun har du också nära till ett flertal andra populära och välbesökta svenska orter som Leksand, Mora, Sälen och Rättvik. Att hyra en bostad i Falun för att känna in sig i området är ett hett tips.

Bo i Falun

Som precis nämnt är Falun en ort som bjuder på det mesta. Orten ligger väldigt centralt och har nära till mycket, men har samtidigt ett väldigt mångsidigt och varierande utbud att erbjuda även i sig själv. För dig som kan tänka dig att bo i Falun finns det olika bostadsområden med varierande natur och tillgänglighet att se över.

Några populära bostadsområden är det som ligger nära högskolan Dalarna, Falu Centrum och Lugnet. Andra populära områden är det natursköna Dössbergets solsida. Tack vare det generösa utbudet av bostadsområden finns det även en hel del hyresbostäder och andra boendealternativ att ta del av.

Oavsett om du söker efter en hyreslägenhet, ett radhus, en villa eller ett rum att hyra kan du finna något som passar i Falun. I orten finns det även en stor variation av studentbostäder för dig som ska börja plugga i eller i närheten av Falun. Du har med andra ord goda chanser att trivas oavsett vad du söker. I Falun har du också nära till det mesta oavsett var du bor.

Hitta hyresbostäder i Falun

Att bo i Falun kan med andra ord vara väldigt trivsamt. Men hur gör man då för att hitta hyresbostäder i Falun som både finns tillgängliga att hyra och som kan passa ens personliga preferenser? Det ska vi tipsa om nedan!

Kommunala bostadsbolag

I Falun finns det två kommunala bostadsbolag du som bostadssökande kan vända dig till; Kopparstaden och Tunabygden. Utöver dessa finns det även ett flertal företag i form av bostadsförmedlare i orten som du kan ta del av direkt på Falu kommuns hemsida -- dessa hyr ut bostäder av alla olika slag runt om i orten.

Privata hyresvärdar

Utöver de kommunala bostadsbolagen och de stora bostadsförmedlarna finns det även en hel del privata bostadsägare som kan tänka sig att hyra ut sina boenden i Falun. För dig som söker efter ledig hyresbostad i Falun kan det vara riktigt bra att vända sig till de privata hyresvärdarna för att bredda ditt spektrum och öka dina chanser att hitta något.

Plattformar för uthyrning av bostäder

En annan sak som vi vill tipsa dig om då du vill hitta lediga hyresbostäder i Falun är att vända dig till olika plattformar för uthyrning av boenden. Där är vår sida Uthyrningsportal.se ett riktigt bra exempel.

Hos oss på Uthyrningsportal kan du inte bara se över alla de boenden som finns att tillgå just nu i Falun, av alla olika kategorier. Utan du kan även välja att söka efter lediga boenden precis enligt det som matchar med dina behov och önskemål. Att hitta en passande hyresbostad via vår sajt är med andra ord både tryggt, enkelt och smidigt.

Stäng inga dörrar

Något som verkligen kan öka dina chanser om att hitta lediga hyresbostäder i Falun är att se över de alternativ som finns tillgängliga ur en öppen synvinkel. Det vill säga, bara för att du önskar flytta in i en tvåa, en egen lägenhet, ett centralt boende eller en villa med flera rum betyder inte det att det går att hitta.

Om du istället kan tänka dig att vara flexibel och anpassa dina sökningar efter utbudet kommer dina valmöjligheter breddas rejält. Självklart ska du trivas i ditt hem, precis som om det vore ditt eget. Men, att hitta den perfekta hyresbostaden är sällan särskilt enkelt. Så var öppen för förslag och var aktiv i ditt sökande så ska du se att du hittar en hyresbostad i Falun för dig!

FAQ

Vad kostar hyresbostäder i Falun?
Hyresbostäder i Falun kostar mellan 2433 kr och 23995 kr.
Genomsnittspriset är 156 kr / månad per m².
Hyresbostäder på 36 m² kostar alltså 5584 kr per månad i snitt i Falun.
Hur många hyresbostäder finns för närvarande tillgängliga i Falun?
Det finns för närvarande 211 hyresbostäder att hyra i Falun.
Vad kostar 1 rums hyresbostäder i Falun i genomsnitt?
1 rums hyresbostäder i Falun kostar i genomsnitt 4433 kr och är i genomsnitt 23 m²
Vad kostar 2 rums hyresbostäder i Falun i genomsnitt?
2 rums hyresbostäder i Falun kostar i genomsnitt 7904 kr och är i genomsnitt 57 m²
Vad kostar 3 rums hyresbostäder i Falun i genomsnitt?
3 rums hyresbostäder i Falun kostar i genomsnitt 9724 kr och är i genomsnitt 80 m²
Falun

Vad tycker du om Falun? Dela din åsikt med andra här

Betyg

Visa alla recensioner

  • Av: Victor Hasselby

    Härlig liten stad som har mycket att erbjuda. Här finns vacker natur, skidåkning och mycket annat för dig som vill leva ett aktivt liv i lugna miljöer.